Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2024./2025.

09.09.2024.

Učenici, roditelji i zaposlenici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku novu školsku godinu su započeli svečanim slavljem svete mise u crkvi sv. Mihaela u nedjelju 8. rujna.
Svetu misu predslavio je naš bivši učenik vlč. Leopold Ćurčić, župnik župe Muke Kristove u Vukomercu u Zagrebu. U koncelebraciji su bili p. Ivan Matić, predsjednik Školskog odbora, p. Boris Jozić, vjeroučitelj i duhovnik u školi i vlč. Ivica Zrno, župnik u Punitovcima. Velečasni Leopold je u propovijedi pojasnio važnost uloge Duha Svetoga i zaziva koji mu se upućuje da bismo što jednostavnije, mirnije i sretnije obavljali naše svakodnevne obaveze, naglasivši da često nismo ni svjesni kolike darove i milosti primamo, počevši od onih svakodnevnih, koje našim ljudskim očima gledamo kao nešto što se podrazumijeva, a zapravo su itekako veliki dar.
Svetu misu je pjevanjem animirao školski zbor pod vodstvom prof. Zrinke Andrić.
Nakon svete mise uslijedio je radostan susret svih sadašnjih, bivših učenika i profesora, a kratak susret učenika prvih razreda i njihovih roditelja održao se u matičnim učionicama s razrednicama u školi.

Autor: