Dani kruha 2014.

13.10.2014.

 Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Naša je škola, kao i svake godine do sada,na središnjem  trgu u Tvrđi  postavila svoje  izložbe plodova zemlje i  užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja ,  zastupljenost različitih vrsta žitarica u prehrani stanovništva određenog kraja, autohtone biljne vrste određenog područja, prehranu stanovništva i prehrambene navike kroz povijest, odnos prema kruhu i plodovima zemlje te mnogobrojne druge aktivnosti. Izložbene prostore obilazili su učenici, nastavnici, roditelji učenika i njihovi gosti.U podne se održala završna svečanost na kojoj su se i ove godine proglasili pobjednici.Učenici 3.c razreda predstavili su se i pobijedili  pod sloganom “Svećenikova djeca” , a na njihovom  smo štandu, kojeg su kreativno uredili,  imali prilike kušati dvadesetak  ukusnih jela i krušnih proizvoda.

Kao i svake godine, i ove su godine svi razredi iznenadili i oduševili profesore svojim odazivom, narodnim nošnjama, proizvodima  i kreativnošću.

Autor: